ING: Duurzaamheidskorting voor bestaande klanten

Is uw klant al in het bezit van een ING Hypotheek en wil hij de woning verduurzamen? Dan heeft uw klant de mogelijkheid om binnen 24 maanden na ingang van een nieuwe rentevaste periode de woning te verduurzamen, het energielabel te laten registreren en Duurzaamheidskorting aan te vragen. 

Heeft uw klant al een energiezuinige woning met minimaal definitief energielabel A? Ook dan kan uw klant, zodra er een nieuwe rentevaste periode ingaat, gebruik maken van Duurzaamheidskorting tot 0,15%. Bijvoorbeeld na een nieuw rentevoorstel of rentemiddeling.

 

Belangrijke voorwaarden/aandachtspunten

  • Duurzaamheidskorting is alleen mogelijk wanneer uw klant een nieuwe rentevaste periode kiest. 
  • Duurzaamheidskorting geldt alleen voor de leningdelen waarvoor uw klant een nieuw rentevoorstel krijgt. 
  • Duurzaamheidskorting is 0,10% bij een woning met definitief energielabel A en 0,15% bij een woning met definitief label A+ en hoger.  
  • Duurzaamheidskorting is mogelijk bij alle hypotheekvormen met een vaste rente (NHG en alle rentevaste periodes van 1 tot 20 jaar). Voor leningdelen met variabele rente geldt Duurzaamheidskorting niet. 
  • Duurzaamheidskorting kan gecombineerd worden met de Actieve Betaalrekening Korting (ABK).
  • Als bij aanvang van de rentevaste periode een geldig geregistreerd energielabel A of hoger aanwezig is, dan geldt de korting voor de hele looptijd van de gekozen rentevaste periode van het betreffende leningdeel. 
  • Het is mogelijk dat ING op enig moment geen Duurzaamheidskorting meer aanbiedt. Klanten kunnen er dan ook niet meer voor in aanmerking komen. Ook behoudt ING zich het recht voor om voor nieuwe rentevaste periodes de voorwaarden voor Duurzaamheidskorting aan te passen.
  • Bij een nieuwe rentevaste periode bekijkt ING opnieuw of uw klant Duurzaamheidskorting ontvangt. Dus of de woning, volgens de dan geldende eisen, nog steeds een geldig geregistreerd energielabel A of hoger heeft. De korting kan dan hoger of lager zijn.