Lloyds Bank: Extra mogelijkheden voor verduurzaming met een voordelige rente

Vanaf 19 juni 2024 kunt u bij een hypotheekaanvraag bij Lloyds Bank kiezen voor de verduurzamingshypotheek. Hiermee biedt Lloyds Bank uw klanten de mogelijkheid om tegen een extra voordelig rentetarief hun woning te verduurzamen.

Een lagere rente én een ruimere verstrekking
De verduurzamingshypotheek is een apart leningdeel dat speciaal bedoeld is om energiebesparende maatregelen tot een bedrag van € 50.000 te financieren. De verduurzamingshypotheek kent een korting op de hypotheekrente (laagste tariefklasse of NHG).

Aanvragen die voldoen aan de voorwaarden kunnen meer lenen dan gebruikelijk bij Lloyds Bank. De maximale verstrekking zonder NHG stijgt hiermee van 90% naar 95% (106% bij NHG). Meer mogelijkheden dus voor uw klant!

Wat moet u verder nog weten over de verduurzamingshypotheek?
Het leningdeel telt niet mee bij het bepalen van de tariefklasse van de hypotheek. De verduurzamingshypotheek stort Lloyds Bank in een duurzaamheidsdepot en alleen de door NHG goedgekeurde energiebesparende maatregelen worden uitbetaald. Dit geldt ook voor hypotheken zonder NHG.

U kunt de verduurzamingshypotheek op dit moment alleen nog aanvragen in combinatie met de Lloyds Bank Hypotheek (1).

De verduurzamingshypotheek in uw adviespakket
Maakt u gebruik van Findesk? Dan is de verduurzamingshypotheek nog niet opgenomen in het productoverzicht onder ‘Kijk & Vergelijk’. De verduurzamingshypotheek wordt binnen enkele weken toegevoegd. In de tussentijd kunt u de verduurzamingshypotheek al wel aanvragen door een opmerking te plaatsen in het opmerkingenveld in het HDN-bericht. Wij passen dan de aanvraag aan.

Heeft u vragen over het aanvragen van de verduurzamingshypotheek in uw adviessoftware? Neem dan contact op met de helpdesk van uw adviespakket.

Meer informatie kunt u ook terugvinden op: Verduurzamingshypotheek - Lloyds Bank