LNI Nieuwsflits

BLG Wonen

Bespaarhypotheek - Nieuw

 

Met de Bespaarhypotheek van BLG Wonen kunnen klanten die een woning met energielabel A of B kopen, profiteren van lagere rentetarieven en aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden.

Download hier een overzicht met de belangrijkste verschillen tussen de Bespaarhypotheek en de BLG Hypotheek. 

 

bijBouwe

Energielabeldrempel - introductie

 

Nieuwe klanten die willen lenen voor een woning met een energielabel D of slechter kunnen dat alleen doen als zij een verbeterplan aanleveren om de woning naar C of beter te verduurzamen.

bijBouwe wil zo borgen dat haar klanten klaar zijn voor de toekomst en zet in op lagere energielasten voor haar klanten. Bestaande klanten zijn uitgesloten van deze drempel. 

 

ABN AMRO - Florius

Splitsen Verhuisregeling

 

Het is nu mogelijk om de Verhuisregeling te splitsen wanneer beide klanten er gebruik van willen maken. Zoals bij een relatiebeëindiging. Klanten kunnen hierdoor ieder een deel van de rente van de ‘oude’ hypotheek meenemen naar de nieuwe hypotheek van de nieuwe, eigen woning.

 

ING

30%-regeling - Internationale klanten

 

Als er sprake is van de 30%-regeling vrijgesteld loon, mag er gerekend worden met het volledige bruto jaarinkomen, lees hier meer.

 

Vista Hypotheken

IKV ook aan te vragen bij Zakelijk Inkomen

 

Het is nu ook voor Vista-aanvragen mogelijk om gebruik te maken van de dienstverlening van Zakelijk Inkomen. ZZP-ers waarvoor het inkomen benodigd is, kunnen hier terecht voor het laten opmaken van een inkomensverklaring.

Als het inkomen niet benodigd is, dient een beoordelingsverklaring (nulverklaring) te worden gemaakt. Dit alles was al mogelijk bij Raadhuys en nu dus ook bij Zakelijk Inkomen. Meer info over Zakelijk Inkomen? Zie www.zakelijkinkomen.nl.

 

Attens Hypotheken

Wijzigingen acceptatiebeleid

 

Onlangs heeft Attens haar acceptatiebeleid op de volgende punten gewijzigd:

·     BKR: Maximaal 1 A- of 1-codering op een afgelost krediet of A- of 1-codering met herstelcodering op een lopend krediet is toegestaan.

·     PGB-inkomen uit zorgverlening aan partner of familie is toegestaan.

 

Lloyds Bank

Wijzigingen acceptatiebeleid

 

Hieronder benoemen wij een aantal van de belangrijkste wijzigingen.

Overbrugging
Als de huidige woning nog niet te koop staat, hoeft er niet langer aangetoond te worden dat dit binnen 12 maanden gebeurt. Is de woning al wel verkocht en zijn de ontbindende voorwaarden verstreken? Dan moeten allebei worden aangetoond.

Inkomen
De mogelijkheden om een toekomstige loonsverhoging mee te nemen als toetsinkomen is aangepast. De loonsverhoging moet binnen 6 maanden na het Bindend Hypotheek Aanbod ingaan, onvoorwaardelijk zijn en schriftelijk bevestigd worden. Ook wordt er rekening gehouden met de betaalbaarheid tot het moment dat de verhoging ingaat. 

Verhuur aan familie
Bij de Lloyds Bank Verhuurhypotheek mag 80% van de netto huurinkomsten meegenomen worden in het toetsinkomen. Dit geldt vanaf nu ook wanneer de woning is verhuurd aan familieleden.

Download hier de Acceptatie Handleiding.