Vista Hypotheken live met Ockto

Sinds 23 september jl. is het mogelijk om bij Vista Hypotheken uw aanvragen in te dienen met Ockto. Let op: dit geldt alleen voor nieuwe aanvragen vanaf deze datum; lopende aanvragen ‘ombuigen’ is niet mogelijk.

Bijna alle beschikbare bronnen
Op dit moment biedt Ockto een zestal bronnen aan die relevant zijn voor de hypotheeksector. Het gaat om de volgende bronnen; MijnOverheid, UWV, Mijnpensioenoverzicht, DUO, OcktoID (combinatie MijnOverheid + iDIN) en MijnBelastingdienst (Vooraf Ingevulde Aangifte). Vista accepteert alleen de Vooraf Ingevulde Aangifte niet.

Welke documenten komen hiermee te vervallen?
Neemt u als adviseur alle bovengenoemde bronnen af bij Ockto? Dan hoeft u meerdere documenten niet meer aanvullend bij uw klant op te vragen. Het gaat om de volgende documenten:

  1. PDF UWV-verzekeringsbericht (bron: MijnUWV – bij gebruik Inkomensbepaling Loondienst)
  2. Werkgeversverklaring (bron: MijnUWV – bij gebruik Inkomensbepaling Loondienst)
  3. Salarisstrook* (bron: MijnUWV – bij gebruik Inkomensbepaling Loondienst)
  4. PDF Mijnpensioenoverzicht (bron: Mijnpensioenoverzicht)
  5. Overzicht DUO-lening (bron: DUO)
  6. Kopie legitimatiebewijs (bron: iDIN i.c.m. MijnOverheid)

* Het aanleveren van de salarisstrook is niet nodig als de eigen bijdrage pensioen niet benodigd is voor de aanvraag.

Voor sommige bronnen nog een handmatige actie nodig
Helaas kan Vista Hypotheken nog niet voor alle bronnen die Ockto biedt de bijbehorende data binnenhalen. Dit betekent dat Vista Hypotheken u voor twee bronnen vraagt om de Ockto-PDF te uploaden onder het desbetreffende document in de stukkenlijst. U hoeft dus geen extra document bij uw klant op te vragen. Het gaat om de bronnen; DUO en OcktoID (digitale identificatie door middel van de combinatie MijnOverheid en iDIN).